Κατεβάστε το Linux Mint 18.1 «Serena»

linux mint serenaΔιαθέσιμο είναι πλέον για download το Linux Mint 18.1 “Serena”, η νέα έκδοση δηλαδή της δημοφιλούς διανομής Linux. Πρόκειται για μια LTS [Long Term Support] κυκλοφορία, κάτι που σημαίνει ότι θα υποστηρίζεται μέχρι το 2021.

Το λειτουργικό σύστημα βασίζεται στον Linux Kernel 4.4, τον οποίο δανείζεται από το Ubuntu και περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις τόσο σε επίπεδο λογισμικού, όσο και στο γραφικό περιβάλλον. Ενδεικτικά, εφαρμογές όπως οι Update Manager, Software Sources, Xviewer και Xreader έχουν ανανεωθεί με νέες δυνατότητες, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και σε ορισμένα στοιχεία του GUI και της οθόνης εισόδου.

Το Linux Mint φυσικά διατίθεται εντελώς δωρεάν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο εκδοχών του, μιας που βασίζεται στο γραφικό περιβάλλον Cinnamon και μιας που αξιοποιεί το λιγότερο απαιτητικό MATE.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα διανομή, αλλά και για να κατεβάσετε το αρχείο .ISO που θα σας επιτρέψει να την δοκιμάσετε, επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here