Πως κάνουμε εγκατάσταση CWM και Root σε συσκευή Android (M2 xperia)

Root-Sony-Xperia-M2-Unlock-Bootloader-Install-CWM-RecoveryΤο Sony Xperia M2 είναι ένα καλής ποιότητας Android smartphone, που διαθέτει οθόνη αφής TFT 4,8 ιντσών και  τροφοδοτείται από επεξεργαστή cortex-A7 1,2 GHz.Τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android 4.4.4 KitKat, το οποίο μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρι το λειτουργικό σύστημα Android 5.1.1 Lollipop . Αν ψάχνετε για έναν τρόπο για να rootάρετε αυτό το smartphone, είστε στη σωστή σελίδα.

Προαπαιτούμενα:

1) Πριν ξεκινήσετε με τη διαδικασία root, λάβετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων στο smartphone σας. Ακόμα και αν η συσκευή σας καταρρεύσει κατά τη διαδικασία Root και τα δεδομένα χαθούν, μπορείτε να την επαναφέρετε χρησιμοποιώντας το αντίγραφο ασφαλείας.

2) Στη συνέχεια, κάντε λήψη του προγράμματος οδήγησης Sony Xperia M2 USB και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε το smartphone σας με επιτυχία.

3) Τώρα, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία σφαλμάτων USB στο smartphone ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή: Ρυθμίσεις -> Επιλογές προγραμματιστή -> Αποκατάσταση USB . Εάν δεν μπορείτε να δείτε τις ” Επιλογές προγραμματιστή “, τότε μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ακολουθώντας αυτήν τη διαδρομή: Ρυθμίσεις -> Σχετικά με το τηλέφωνο (πατήστε στον αριθμό δημιουργίας για 7 φορές) .

4) Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας έχει τουλάχιστον 60% μπαταρία προτού ξεκινήσετε με τη διαδικασία Root. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει προγράμματα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας, καθώς έχουν τη συνήθεια να διαταράσσουν τη διαδικασία.

Αφού ολοκληρώσετε όλες αυτές τις προκαταρκτικές εργασίες, μπορείτε να προχωρήσετε.

Tutorial για να ξεκλειδώσετε το Bootloader της Sony Xperia M2:

1) Πριν ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι ο bootloader της συσκευής σας είναι κλειδωμένος ή ξεκλειδωμένος. Για αυτό, ανοίξτε το πληκτρολόγιο και πληκτρολογήστε * # * # 7378423 # * # * . Τώρα θα εμφανιστούν οι πληροφορίες υπηρεσίας της συσκευής σας. Κάντε κλικ στη διαμόρφωση και ελέγξτε αν επιτρέπεται το ξεκλείδωμα του Bootloader κάτω από την Κατάσταση Root. Εάν επιτρέπεται, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδικασία.

2) Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε το Sony Mobile Flashtool και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας . Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο ” Unlock Bootloader ” όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Sony-Mobile-Flasher-Bootloader-Unlock

3) Τώρα, συνδέστε το smartphone στον υπολογιστή ενώ κρατάτε το πλήκτρο αύξησης έντασης, έτσι ώστε το smartphone Xperia M2 να συνδέεται στη λειτουργία Fastboot. Μόλις συνδεθεί με επιτυχία, θα εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο ” Device Selector “.

Flashtool-Device-Selector

4) Επιλέξτε ” Sony Xperia M2 ” στο αναδυόμενο παράθυρο για να ανοίξετε τον ” Οδηγό Ξεκλειδώματος BootLoader “. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί ” Ξεκλείδωμα ” για να ξεκλειδώσετε το bootloader της συσκευής σας.

Sony-Xperia-M2-BootLoader-Unlock-Wizard

5) Μόλις τελειώσει η διαδικασία ξεκλειδώματος του bootloader, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε την κατάσταση του bootloader πληκτρολογώντας * # * # 7378423 # * # * στον τηλεφωνικό σας αριθμό. Εάν έχετε ακολουθήσει αυτά τα βήματα προσεκτικά, τότε το bootloader της συσκευής σας θα ξεκλειδωθεί.

Sony-Xperia-M2-Bootloader-Unlocked

Tutorial για να εγκαταστήσετε το Recovery CWM στο Sony Xperia M2:

1) Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε το Minimal ADB και Fastboot , εξαγάγετε το και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, κατεβάστε την εικόνα ανάκτησης CWM Xperia M2 , μετονομάστε την σε ” boot.img ” και αποθηκεύστε την στον ίδιο φάκελο στον οποίο έχετε εγκαταστήσει τα αρχεία ADB και Fastboot (C: \ Program Files (x86) \ Minimal ADB και Fastboot).

Sony-Xperia-M2-CWM-Recovery-Image-Minimal-ADB-and-Fastboot

Τώρα, ξεκινήστε το παράθυρο γραμμής εντολών Minimal ADB και Fastboot. Μόλις τελειώσετε, απενεργοποιήστε το smartphone και ξεκινήστε τη λειτουργία αποκατάστασης πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο Power και Volume Down ταυτόχρονα. Μόλις η συσκευή σας εκκινήσει σε κατάσταση ανάκτησης, συνδέστε την με τον υπολογιστή.

3) Στη συνέχεια, εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή:

fastboot flash boot boot.img

4) Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για να επανεκκινήσετε το smartphone σας.

fastboot reboot

Πως να κάνουμε απλό Root

1) Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε το πακέτο zip του SuperSU και αποθηκεύστε τον στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, συνδέστε το smartphone στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το αρχικό καλώδιο δεδομένων USB και μεταφέρετε το πακέτο zip της SuperSU στην κάρτα SD της συσκευής σας. Μόλις ολοκληρωθεί, αποσυνδέστε το smartphone.

2) Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το smartphone και ξεκινήστε τη λειτουργία αποκατάστασης CWM πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Power και Volume Down για μερικά δευτερόλεπτα.

3) Μόλις το smartphone Xperia M2 εκκινήσει στη λειτουργία ανάκτησης, αναβοσβήνει το SuperSU ακολουθώντας αυτή τη διαδρομή: Εγκατάσταση του Zip -> Εγκατάσταση του Zip από την κάρτα SD -> Επιλέξτε το αρχείο SuperSU στην κάρτα SD .

Μεταφρασμένο κείμενο από το freeandroidroot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here