«Τροχός της Τύχης» στο doodle για τα γενέθλια της Google (photos)

google genethliaΤα 19α γενέθλια γιορτάζει σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, η Google που ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία το 1998. “Γεννήθηκε”, όμως, δύο χρόνια πριν από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν, όταν έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, ο Λάρρυ Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.
Ονόμασαν τη νέα τεχνολογία PageRank, η οποία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν.
Τη μηχανή αναζήτησής τους την ονόμασαν Google. Η λέξη «Γκουγκλ» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «Γκούγκολ», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.
H Google διαφοροποιεί καθημερινά το λογότυπό της, ανάλογα με το σημαντικό γεγονός της ημέρας. Σήμερα επέλεξε  έναν τροχό, που οδηγεί σε μια σειρά ενέργειες αν τον πατήσετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here