Πως να σταματήσετε τα Windows 10 από το να χρησιμοποιούν το bandwidth σας

Τα Windows 10 είναι το πιο πρόσφατο λογισμικό της Microsoft, σχεδιασμένα για να είναι συνδεδεμένα και ενήμερα με το ίντερνετ κάθε στιγμή.

Είναι το λογισμικό το όποιο καταναλώνει το περισσότερο band-witch σε σχέση με τα προηγούμενα λειτουργικά της Microsoft.

Ειδικότερα όταν επιθυμείτε να έχετε ένα χαμηλό ping για παράδειγμα σε online games, τα Windows μπορεί να κατεβάζουν οτιδήποτε και να έχετε spikes κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

Αυτό όμως μπορείτε να το αλλάξετε/ελαχιστοποιήσετε με τα εξής κόλπα.

  • Δείτε μια επισκόπηση της χρήσης δεδομένων σας τις τελευταίες 30 μέρες για να καταλάβετε τι έχει κατεβάσει ο υπολογιστής σας και ποια προγράμματα καταναλώνουν το μεγαλύτερο εύρος ζώνης.Έτσι θα μπορέσετε να έχετε μια καλύτερη εικόνα και να αφαιρέσετε τυχόν προγράμματα που καταναλώνουν πόρους του συστήματος και είναι αχρείαστα.

Πληκτρολογούμε στην αναζήτηση: Επισκόπηση χρήσης δεδομένων ή Usage details αν έχουμε αγγλική γλώσσα και θα μας εμφανιστεί το αντίστοιχο παράθυρο όπως το παρακάτω.

Αν κάποια εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα και δεν την χρειαζόμαστε την αφαιρούμε.

  • Απενεργοποιούμε τις Ενημερώσεις από περισσότερα από ένα σημεία.Η εν λόγω λειτουργία είναι απενεργοποιημένη στην έκδοση 1607 των Windows 10 και στο Creators Update.Τα Windows 10 ήτανε τα πρώτα δωρεάν Windows της Microsoft και ως εκ τούτου υπολογιστές που κατέβασαν τα Windows 10 χρησιμοποιήθηκαν για τον διαμοιρασμό του λειτουργικού και σε  άλλους υπολογιστές.

  • Απενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων στο Windows Store.

Το Windows Store ανανεώνετε αυτόματα.Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές εγκατεστημένες από προεπιλογή που αλλάζουν συνέχεια.

Αφού απενεργοποιήσουμε την επιλογή αυτόματης ενημέρωσης θα εξακολουθούμε να έχουμε την δυνατότητα να τις ενημερώνουμε χειροκίνητα.

  • Αναβολή μελλοντικών αναβαθμίσεων.

Η επιλογή αυτή θα σταματήσει κάθε δραστηριότητα από τα Windows Update.

Αν χρειάζεστε άμεσα τα Windows Update να σταματήσουν την λήψη και αποστολή δεδομένων μπορείτε να ενεργοποιήσετε την παρακάτω επιλογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here