Μην κρατάτε κινητά τηλέφωνα δίπλα στο σώμα σας, προειδοποιεί το Τμήμα Υγείας της Καλιφόρνιας

Daily life in BydgoszczΤο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια (CDPH) εξέδωσε μια προειδοποίηση ενάντια στους κινδύνους της ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας αυτή την εβδομάδα. Ναι, το πράγμα που είμαστε όλοι εθισμένοι και δεν μπορούμε να φανταστούμε είναι η διαρροή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και τώρα η Καλιφόρνια έχει κάποια καθοδήγηση για να προστατεύσει το κοινό.

Το CDPH ζητά από τους χρήστες να μειώσουν τη χρήση αυτών των συσκευών και σας προτείνει να διατηρείτε την απόσταση σας όσο είναι δυνατόν.

“Παρόλο που η επιστήμη εξακολουθεί να εξελίσσεται, υπάρχουν ανησυχίες μεταξύ ορισμένων επαγγελματιών της δημόσιας υγείας και των πολιτών σχετικά με τη μακροπρόθεσμη και υψηλής χρήσης έκθεσή τους στην ενέργεια που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα”, δήλωσε ο διευθυντής του CDPH Dr. Karen Smith.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από τα ευρήματα που προσφέρθηκαν μέχρι αυτή την εβδομάδα από ένα έγγραφο του τμήματος του 2009 , το οποίο δημοσιεύθηκε κατόπιν εντολής του ανώτερου δικαστηρίου του Σακραμέντο.

Πριν από ένα χρόνο, ο καθηγητής UC Berkeley Joel Moskowitz ξεκίνησε μια δίκη για να πάρει το τμήμα για να απελευθερώσει τα ευρήματα αφού άρχισε να εξετάζει εάν η χρήση κινητού τηλεφώνου αύξησε τον κίνδυνο όγκων.

Ένα σχέδιο του εγγράφου κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, αλλά η τελική έκδοση είναι πιο εκτεταμένη.

“Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων θέλουν να κρατήσετε μια ελάχιστη απόσταση μακριά από το σώμα σας και θα πρέπει να μάθετε ποια είναι αυτή η απόσταση”, δήλωσε ο Moskowitz στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCRA, λίγο μετά το σχέδιο απελευθέρωσης. “Εάν διατηρήσετε τη συσκευή από το σώμα σας, θα υπερβείτε τα όρια ασφαλείας που παρέχει η FCC.”

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών , δεν υπάρχει εθνικό πρότυπο που να αναπτύσσεται για τα όρια ασφάλειας. Ωστόσο, ο οργανισμός απαιτεί από τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων να διασφαλίζουν ότι όλα τα τηλέφωνα συμμορφώνονται με “αντικειμενικά όρια για ασφαλή έκθεση”.

Το CDPH συνιστά να μην κρατάτε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας, να μην το τοποθετείτε στο αυτί σας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, να διατηρείτε τη χρήση χαμηλά εάν υπάρχουν δύο ή λιγότερα μπαρ, να μην κοιμάστε κοντά στη νύχτα και να γνωρίζετε ότι αν είστε σε ένα ταχέως κινούμενο αυτοκίνητο, λεωφορείο ή τρένο, το τηλέφωνό σας θα εκπέμπει περισσότερη ενέργεια RF για να διατηρήσει τη σύνδεση.

Άλλοι οργανισμοί έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους έκθεσης στην ακτινοβολία κυττάρων καθώς και για το Κοννέκτικατ Τμήμα Δημόσιας Υγείας, το οποίο εξέδωσε παρόμοιες συστάσεις τον Μάιο του 2015.

Ωστόσο, ο Moskowitz υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι κρατικοί και ομοσπονδιακοί οργανισμοί υγείας δεν συνέχισαν την έρευνα. “Η υπεροχή της έρευνας δείχνει ότι η ακτινοβολία κυττάρων τηλεφώνου αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία”, ανέφερε σε δήλωσή του .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here