Η Qualcomm κατηγορεί την Apple για εμπορικά μυστικά στην Intel

iphone appleΣτην αγωγή της, η Qualcomm υποστηρίζει ότι η Apple παραβίασε τους όρους του συμβολαίου που είχαν υπογράψει, που σχετίζονται με το λογισμικό που απαιτείται για την αλληλεπίδραση των mobile chips και των υπόλοιπων μερών του κινητού μεταξύ τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Qualcomm ισχυρίζεται ότι η Apple “άσκησε την εμπορική της επιρροή” για να απαιτήσει “άνευ προηγουμένου πρόσβαση” στο “ιδιαίτερα πολύτιμο και εξαιρετικά εμπιστευτικό λογισμικό συμπεριλαμβανομένου και πηγαίου κώδικα”. Και εννοούμε βεβαίως τον κώδικα του firmware του modem της Qualcomm, που εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί η Apple στις συσκευές της.
Η Intel από την άλλη, είναι ένας μεγάλος αντίπαλος στον χώρο, και για αυτό αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα οι κατηγορίες της Qualcomm, αφού μιλάμε για διαμοιρασμό εμπιστευτικών, εμπορικών μυστικών.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη σε μία σειρά από αγωγές και μηνύσεις που έχει υποβάλλει κάθε μία από τις δύο εταιρείες ενάντια στην άλλη, που ξεκίνησε από τότε που η Apple υπέβαλλε αγωγή ενάντια στην Qualcomm κατηγορώντας τον σχεδιαστή των Snapdragon SoCs ότι ζητάει υπερβολικά πολλά χρήματα για να δώσει άδεια χρήσης για ορισμένες ευρεσιτεχνίες της.

Επί του παρόντος, η Apple χρησιμοποιεί τόσο chips της Qualcomm όσο και της Intel στις συσκευές της, αλλά σύμφωνα με μία πρόσφατη αναφορά της Wall Street Journal, η εταιρεία με έδρα στο Cupertino, στη California επιθυμεί να εγκαταλείψει πλήρως τη Qualcomm και τα chips της μελλοντικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here