Διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά των νέων Intel Coffee Lake

Μία φωτογραφία από παρουσίαση της Intel στην Κίνα, φαίνεται ότι επιβεβαιώνει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των επερχόμενων επεξεργαστών Core αρχιτεκτονικής Coffee Lake, που αναμένεται να αποκαλυφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η εικόνα είναι θολή και δεν είναι εμφανείς όλες οι λεπτομέρειες, όμως αρκεί για να επιβεβαιωθεί η δομή των νέων επεξεργαστών. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα της σειράς Core i3 θα ενσωματώνουν τέσσερις φυσικούς πυρήνες και δεν θα υποστηρίζουν Hyper-Threading [κάτι που αντικρούει πρόσφατες φήμες που υποστήριζαν το αντίθετο], αυτά της σειράς Core i5 θα διαθέτουν έξι φυσικούς πυρήνες και επίσης δεν θα υποστηρίζουν Hyper-Threading, ενώ οι κορυφαίες λύσεις Core i7 θα διαθέτουν και αυτές έξι φυσικούς πυρήνες, αλλά θα μπορούν να διαχειρίζονται ταυτόχρονα έως και 12 νήματα.

Όσον αφορά τα μοντέλα, φαίνεται ότι αρχικά τουλάχιστον, η Intel θα διαθέσει τους Core i3 8100 και Core i3 8350K, Core i5 8400 και Core i5 8600K, καθώς και τους Core i7 8700 και Core i7 8700K.

Από τη φωτογραφία μπορούμε να πάρουμε και μία πρώτη ιδέα σχετικά με τις επιδόσεις των Coffee Lake, με το ποσοστό στη μέση της εικόνας να υποδηλώνει το πόσο ισχυρότεροι είναι από τους σημερινούς Kaby Lake. Βέβαια, για την ώρα δεν είναι γνωστό το ποια benchmarks χρησιμοποίησε η Intel, ούτε στο τι ακριβώς αναφέρονται οι αριθμοί. Είναι ωστόσο πολύ πιθανόν να αφορούν στην αύξηση των επιδόσεων σε multithreaded σενάρια χρήσης, κάτι που είναι απόλυτα λογικό δεδομένου του ότι διαθέτουν περισσότερους πυρήνες – άλλωστε το IPC των πυρήνων Coffee Lake δεν αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό των υπαρχουσών CPU της Intel.