Συναγερμός στη NASA: Ο γιγάντιος αστεροειδής «Φαέθων» κινείται απειλητικά κατά του πλανήτη μας

Phaethon-asteroid-nasa- (1).jpg

Ο τρίτος μεγαλύτερος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε ποτέ και φέρει το όνομα «3200 Φαέθων», από τον γιο του Ηλίου που παρά λίγο να εξαφανίσει τη ζωή στη Γη σύμφωνα με τη μυθολογία, επιταχύνει την πορεία του προς τον πλανήτη μας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Express.

Ο διαστημικός βράχος, αν όλα πάνε καλά, πρόκειται να περάσει «ξυστά» από τη Γη την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και να συνεχίσει την πορεία του σε μία ακόμη τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Από την πλευρά της η NASA περιέγραψε το διαστημικό βράχο ως «δυνητικά επικίνδυνο αστεροειδή, ο οποίος, σύμφωνα με την πορεία που ακολουθεί, υπολογίζεται ότι θα περάσει μόλις δύο εκατομμύρια μίλια από τη Γη». Με άλλα λόγια «ξυστά» σύμφωνα με τα αστρονομικά δεδομένα.

 

Ο αστεροειδής έχει περίπου το ήμισυ του μεγέθους του Chicxulub -ο οποίος ευθύνεται για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων στη Γη- ήτοι έχει διάμετρο περίπου 5,1 χιλιομέτρων, αλλά κάποτε ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Η ασυνήθιστη τροχιά τον φέρνει επίσης πιο κοντά στον Ήλιο από οποιονδήποτε ονοματισμένο αστεροειδή, εξ ου και το όνομα Φαέθων.

phaethon-1159217

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here