Οι θεωρίες συνωμοσίας πίσω από τους «αεροψεκασμούς» των σύγχρονων αεροπλάνων

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές και καιρικές συνθήκες, μπορεί να είναι ορατή η «ουρά» των αεροπλάνων, που δεν είναι τίποτα άλλο από υπολείμματα υδρατμών, που περιέχονται στα καύσιμα. Παρά τον καθησυχασμό τους, τα ίχνη αυτά άρχισαν να απασχολούν αμέτρητους ανθρώπους και πολλοί έκαναν λόγο ότι κάποιος ή κάτι τους «ψεκάζει».Το τι ισχύει πραγματικά, έδωσε τροφή στη συνωμοσιολογία, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η αρχή της θεωρίας συνωμοσίας

Το φαινόμενο αρχικά παρατηρήθηκε και σχολιάστηκε στις ΗΠΑ, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, από έναν δημοσιογράφο. Όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις συνωμοσιολογίας, κάποιοι τον πίστεψαν και τρομοκρατήθηκαν και κάποιοι τον θεώρησαν γραφικό. Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα, όταν πριν από μερικά χρόνια ο Δημοσθένης Λιακόπουλος «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» για τους αεροψεκασμούς. Σύμφωνα με κάποιους, που είχαν ασχοληθεί με το ζήτημα, οι αεροψεκασμοί γίνονταν για να δημιουργηθεί στη γη μια ασπίδα προστασίας από την εισερχόμενη ηλιακή ενέργεια….

Η ατζέντα 21 Υπήρξαν πληροφορίες, που ήθελαν τους αεροψεκασμούς, μέρος της ατζέντας 21. Η ατζέντα 21 ήταν προϊόν του συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον και την εξέλιξη, στην οποία έλαβε μέρος και η Ελλάδα και ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 1992 στη Βραζιλία. Στην ουσία, πρόκειται για κάποιες ανεπίσημες προτάσεις με εθελοντική εφαρμογή από την κάθε χώρα, σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το 21 συμβολίζει τον 21ο αιώνα. Μέρος των προτάσεων φαίνεται πως ήταν και οι αεροψεκασμοί, χωρίς όμως αυτές να υιοθετήθηκαν επίσημα από κάποια χώρα.

Τα σενάρια Υπήρξαν και σενάρια, που υποστήριζαν, ότι οι αεροψεκασμοί γίνονταν για άλλους λόγους. Ο έλεγχος του καιρού, ανάλογα με τις απαιτήσεις της οικονομίας, ήταν το επικρατέστερο σενάριο, καθώς οι ΗΠΑ είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν να ελέγξουν τα καιρικά φαινόμενα. Μια άλλη περίπτωση ήταν, οι ψεκασμοί να γίνονταν με σκοπό τον μαζικό εμβολιασμό, για ασθένειες που μπορούσαν να προκληθούν από τρομοκρατικό χτύπημα βιολογικού πολέμου. Άρα, σε αυτή την υπόθεση εργασίας, οι ψεκασμοί γίνονταν για καλό. Ο τρίτος λόγος, που εξηγούσε τους αεροψεκασμούς, ήταν ο έλεγχος και η πρόληψη από τα φυσικά φαινόμενα, όπως σεισμοί, ανεμοστρόβιλοι κ.α.

Η επίσημη ανακοίνωση Η κινητοποίηση του κόσμου σχετικά με το θέμα των ψεκασμών ήταν τέτοια, που το γενικό επιτελείο αεροπορίας εξέδωσε τον Μάιο του 2012 ανακοίνωση, για να απαντήσει στα χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα τρομοκρατημένων πολιτών. Η ανακοίνωση έλεγε:…

«Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων, που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012. Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό, υπό τη μορφή σταγονιδίων, ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών, τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.

Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη, όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται, ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης. Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα»….

Πηγή: http://www.mixanitouxronou.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here