Πανό για την Καταλονία πριν τη σέντρα του Μπάρτσα- Ολυμπιακός

CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÊÁÉ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Στο πλάνο των δράσεων της Μπάρτσα για την Καταλονία έχει διαρρεύσει πως θα υπάρχει σχετικό πανό πριν το ματς με Ολυμπιακό. Όπως έχει γίνει γνωστό και γράφεται σε ισπανικά ρεπορτάζ η Μπάρτσα θα έχει ένα μεγάλο πανό που θα λέει «Diàleg, respecte i esport». Δηλαδή «Διάλογος, σεβασμός και αθλητισμός» που θα συνοδεύεται με σημαία της Μπάρτσα ως το μήνυμά της για την κατάσταση στην Καταλονία, για την οποία δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη.

Πρόκειται για μία δράση που θα γίνει πριν την σέντρα στο ματς με Ολυμπιακό. Στο γήπεδο θα υπάρχει και μία ειδική επιτροπή που κάνει τις συζητήσεις μεταξύ των καταλανικών και ισπανικών Αρχών στην Μαδρίτη.

Από εκεί και έπειτα ήδη από το βράδυ της Τρίτης υπάρχουν νέες κινητοποιήσεις στη Βαρκελώνη. Περίπου 200.000 κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για την απελευθέρωση κρατουμένων που φυλακίστηκαν για την δράση τους για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας αλλά και για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα!

«Ανεξαρτησία» (Independenzia), φώναζε το πλήθος απαιτώντας την απελευθέρωση του Ζόρντι Κουσάρτ και του Ζόρντι Σάντσες, επικεφαλής δύο εκ των σημαντικότερων αυτονομιστικών οργανώσεων της Καταλονίας, της Omnium Cultural και της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC). Ισπανός δικαστής διέταξε την Δευτέρα να τεθούν υπό κράτηση ο Κουσάρτ και ο Σάντσες, με κατηγορίες για στάση από ισπανικό δικαστήριο αρμόδιο για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας.

[ÚLTIMA HORA] «Diàleg, respecte i esport», el tifo del #BarçaOlympiacos https://t.co/KwlBSdEMcH

— FC Barcelona (@FCBarcelona_cat) 17 Οκτωβρίου 2017

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here